NTI CADcenter Viktige oppdateringer om vedlikeholdsavtaler - NTI CADcenter

Viktige oppdateringer om vedlikeholdsavtaler

21. mar - 2017

På denne siden får du svar på vanlige spørsmål om kommende endringer av vedlikeholdsavtaler nå som vi går over til én bedriftsmodell.

1. Oversikt

1.1 Hva endrer seg for kunder med vedlikeholdsavtaler?

Vi mener at abonnementer er den beste løsningen for å få mest mulig ut av verktøyene og teknologiene våre – og vi kommer til å endre hvordan vi leverer utvidet og ny funksjonalitet via tilkoblede tjenester.

Fra og med juni 2017 kan kunder med kvalifiserte produkter med vedlikeholdsavtaler enkelt bytte til abonnement på fornyelsestidspunktet – en rabattert pris. Kunder kan benytte seg av dette tilbudet én gang per lisens for produkter med vedlikeholdsavtale. Prisen for å bytte øker med 5 % i 2018 og med nye 5 % i 2019, så jo tidligere kunder bytter til abonnement, jo billigere blir det.

Selv om kunder fortsatt kan velge mellom å fornye vedlikeholdsavtaler på årsbasis, slutter vi å tilby fornyelse av flerårige vedlikeholdsavtaler fra og med 20. februar 2017. I tillegg – fordi administrering av to bedriftsmodeller (abonnementer og vedlikeholdsavtaler) er ganske dyrt – øker prisene for fornyelse av vedlikeholdsavtaler med 5% i 2017, 10% i 2018 og 20% i 2019. Dette gjelder fra og med 7. mai 2017 og er gjort for at vi skal kunne fortsette å gi støtte for vedlikeholdsavtaler.

1.2 Hva kan jeg gjøre når vedlikeholdsavtalen min skal fornyes?

Når vedlikeholdsavtalen din skal fornyes, har du tre alternativer:

  • Bytt enkeltproduktet med vedlikeholdsavtale til et abonnement for det samme produktet
  • Bytt enkeltproduktet eller pakken med vedlikeholdsavtale til et bransjeløsningsabonnement
  • Forny vedlikeholdsavtalen i ett år
1.3 Kommer disse endringene til å påvirke alle Autodesk-kunder?

Disse endringene påvirker kunder med vedlikeholdsavtaler for Autodesk-produkter, men ikke kunder med abonnement på Autodesk-produkter.

1.4 Kan jeg fortsatt fornye vedlikeholdsavtalen min?

Ja, hvis du velger å beholde vedlikeholdsavtalen, kan du fornye den på årsbasis.

1.5 Gjelder endringene av vedlikeholdsavtaler for alle land?

Ja, endringene gjelder i alle land.

2. Bytte fra vedlikeholdsavtale til abonnement

2.1 Hvorfor bør kunder med vedlikeholdsavtale bytte til abonnement?

Autodesk kommer til å fortsette med å investere i abonnementstilbudene våre, så kundene får mer verdi for pengene via blant annet disse fordelene:

  • De nyeste og beste produktmulighetene – Få tilgang til de nyeste produktene fra Autodesk, foruten oppdateringer av kjerneproduktene, skytjenester for skrivebordsprodukter og flere funksjoner så snart de er tilgjengelige – uten ekstrakostnader.
  • Tilgang til nye bransjeløsninger – bare tilgjengelig via abonnement – du sparer mye når du trenger to eller flere Autodesk-produkter.
  • Forenklet administrering – Få tilgang til effektive verktøy for publisering og administrering av programvare ved å standardisere alle Autodesk-produktene i abonnementet ditt.
2.2 Hvilke muligheter har jeg hvis jeg vil bytte produkter med vedlikeholdsavtale til abonnement?

Mange produkter med vedlikeholdsavtale kan byttes til abonnement på fornyelsestidspunktet. Når du gjør det, må du gi fra deg den evigvarende bruksretten din for de lisensene du bytter. Du kan også bytte noen eller alle lisenser eller noen eller alle produkter. Ta en titt på veiledningene nedenfor, og hør NTI CADcenter for å finne ut hvilke produkter som kan byttes.

FRA EN VEDLIKEHOLDSAVTALE FOR:TIL ET ABONNEMENT PÅ:
EnkeltprodukterDet samme enkeltproduktet eller en bransjeløsning
Et enkelt LT-produktDet samme LT-produktet eller en LT Suite
En suite for design og konstruksjonEn bransjeløsning
En LT SuiteEn LT Suite

Du kan bytte til et årlig eller flerårig abonnement – uansett om du hadde en årlig eller flerårig vedlikeholdsavtale.

2.3 Hva kan ikke endres ved bytte fra vedlikeholdsavtale til abonnement?

For øyeblikket kan du ikke endre faktureringstype (f.eks. fra fornybar til automatisk fornyelse) eller tilgangstype (f.eks. fra flerbruker til enkeltbruker) når du bytter produkter fra en vedlikeholdsavtale til et abonnement.

2.4 Når kan jeg bytte produkter fra en aktiv vedlikeholdsavtale til et abonnement?

Fra og med juni 2017 kan du bytte produkter fra vedlikeholdsavtaler til abonnementer på fornyelsestidspunktet (opptil 90 kalenderdager før vedlikeholdsavtalen utløper). Det nye abonnementet ditt starter dagen etter at vedlikeholdsavtalen utløper.

2.5 Hvordan kan jeg bytte produkter fra en vedlikeholdsavtale til et abonnement?

Du kan bytte Autodesk-produkter som for øyeblikket er en del av en vedlikeholdsavtale til et abonnement ved å kontakte Autodesk-forhandleren eller Autodesk-selgeren din.

2.6 Kan jeg fortsette å bruke programvaren med evigvarende lisens etter å ha endret vedlikeholdsavtalen min til abonnement?

Når abonnementet ditt starter, kan du ikke bruke den evigvarende lisensen din lenger, fordi alternativet for å gå over til abonnement med denne betydelige rabatten avhenger av at du gir fra deg bruksretten til den evigvarende lisensen med vedlikeholdsavtale i bytte med et nytt abonnement.

3. Priser for bytte

3.1 Hvor mye koster det å bytte produkter fra en vedlikeholdsavtale til et abonnement?

Hvis du velger å bytte til et abonnement i 2017, blir prisen for abonnementet ofte lik prisen for å fornye vedlikeholdsavtalen.

Hvis du velger å vente og bytter til et abonnement etter 2017, må du være oppmerksom på at prisen for å bytte øker med 5 % i 2018 og med nye 5 % i 2019.Tilbudet om å bytte en lisens med vedlikeholdsavtale over til abonnement kan kun benyttes én gang per brukerlisens (seat).

Du kan få mer informasjon om hva det koster å bytte produkter fra vedlikeholdsavtaler til abonnementer, ved å kontakte NTI CADcenter.

3.2 Er det noen grunn til å bytte produkter fra en vedlikeholdsavtale til et abonnement så fort som mulig?

Rabatten for bytte reduseres med 5% i 2018 og nye 5% i 2019, så jo tidligere du bytter til abonnement, jo billigere blir det – og du sparer mer sammenlignet med andre som venter med å bytte, eller som velger å beholde vedlikeholdsavtalene sine. Når du bytter, kan du også låse den rabatterte prisen i opptil tre år og fortsette å få rabatter så lenge du fornyer.

4. Bruk og brukerstøtte

4.1 Hvilke tidligere versjoner kan jeg bruke når jeg bytter abonnement?

Selv om du får tilgang til tidligere versjoner via både vedlikeholdsavtaler og abonnementer, kan de variere. Vi anbefaler at du tar en titt på den mest oppdaterte kvalifiseringslisten over tidligere versjonsrettigheter for å sørge for at du har tilgang til versjonene du trenger, før du velger å bytte til abonnement.

Har du spørsmål eller annet du gjerne vil prate med oss om, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

482 03 300 | post@nticad.no