NTI CADcenter SCHOU BIRKENDORF arkitekter har fått fart på klassifiseringen - NTI CADcenter

SCHOU BIRKENDORF arkitekter har fått fart på klassifiseringen

6. January - 2016

Med Classify har SCHOU BIRKENDORF arkitekter spart mellom 25 og 50% tid på sitt klassifiseringsarbeid.

SCHOU BIRKENDORF arkitekter fra Holbæk, Danmark er en aktiv spiller i lokalområdet, og når de fikk oppgaven å modellere og klassifisere Odsherred Kommunes samlede bygningsportefølje var gleden stor. Samtidig ga det også et stort press, siden klassifisering er nytt for mange, og spesielt når det handler om et prosjekt på opp imot 100 bygninger og 150.000 kvadratmeter.

Raskt stod det klart at klassifiseringssoppgaven krevde mye mer enn hva som kunne løses med et Excel-ark med CCS-koder *.

Valget stod mellom å selv begynne å utvikle et system, eller gå i dialog med leverandører som allerede har et utviklet og testet system.

Ole Schou og Thomas Pedersen kom raskt i dialog med sin faste CAD-leverandør, NTI CADcenter, om å benytte NTI Classify for å løse CCS-klassifiseringen. Etter litt diskusjon frem og tilbake stor det klart – NTI Classify var løsningen på SCHOU BIRKENDORFs utfordring.

«Å benytte en Cloud-basert klassifiseringsløsning har gjort det raskt og enkelt å klassifisere og kvalitetssikre de modeller vi arbeider på”, sier Thomas Pedersen fra SCHOU BIRKENDORF arkitekter.

”Classify kjører svært stabilt og gir en solid oversikt over våre oppgaver. Jeg kan også på bare noen minutter øke mine kollegers kunnskap om programmet slik at de kan bruke det i sitt daglige arbeid».

En god investering som sparer mye tid
Det pågående prosjektet med Odsherred Kommunes bygningportefølje har nå pågått i drøyt seks måneder.

Thomas Pedersen har spart en masse tid på de klassifiseringer som han og kollegaene allerede har utført. Det gjenstår fortsatt et år av prosjektet, og også her vil NTI Classify også være en sann følgesvenn.

«Vi har også rapportert tilbake til NTI CADcenter om områder der vi ser at programmet kan forbedres. Her er NTI alltid en aktiv medspiller, som lytter til oss brukere”, sier Thomas Pedersen og legger til:

«NTI Classify har vært en god investering som har spart mye tid for oss i vårt arbeide med prosjektet. Derfor er det meget sannsynlig at vi også i fremtiden kommer til å benytte systemet til våre prosjekter».

Odsherred Kommune skal bruke alle klassifiseringene for å fremtidssikre sin bygningsmasse, og på sikt for å innføre Space og Facility Management.

Dermed får Odsherred Kommune en sterk oversikt over sine bygninger, og kan sikre best mulig bruk av disse. Dessuten får kommunen et optimalisert vedlikehold til glede både for økonomien og innbyggerne.

 

* I Danmark støtter Classify CCS identifikasjoner. I Norge støtter Classify samsvarsnivå 1 i NS8360.
Koding av BIM-objekter etter NS8360 er ikke et krav enda – men de som er involvert i BIM-prosjekter vet at den store effekten av BIM ligger i informasjon og nedstrømsdata. Bruker du NS8360-koding og klassifiserer modellen, har det store effekter for alle parter nedstrøms i BIM-prosessen.

Les mer om Classify her

Har du spørsmål eller annet du gjerne vil prate med oss om, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

482 03 300 | post@nticad.no